Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Præst i morgen – ny struktur for præsternes efteruddannelse

FUV har udarbejdet rapporten "Præst i morgen – to forslag til en integreret uddannelse af nye præster".

Tekst: Hans Vium Mikkelsen. Foto: Aalborg Stift

Formålet med rapporten er at sætte fokus på, hvordan Pastoralseminariet og den obligatoriske efteruddannelse på bedst mulig vis kan understøtte de nye præster i overgangen fra at være teologistuderende til at være præster i eget embede. Rapporten er fornylig blevet forelagt FUV's bestyrelse. 

Introduktionsmodel
Bestyrelsen har vedtaget at arbejde videre med ”Introduktionsmodellen”, der både har til formål at styrke den faglige sammenhæng mellem undervisning og praktik i den forberedende og den obligatoriske opfølgende efteruddannelse, og at styrke samarbejdet mellem den lokale og den nationale introduktion til præsteembedet. Den nye model vil indebære en intensivering af uddannelsesindsatsen i starten af forløbet.

Artikel opdateret juli 2016:

Rapporten ”Præst i morgen – to forslag til en integreret uddannelse af nye præster” har været sendt i høring.

Høringspartnerne er blevet bedt om at forholde sig til introduktionsmodellen, der både har til hensigt at styrke sammenhængen mellem undervisningen på pastoralseminariet og den obligatoriske efteruddannelse, samt at styrke samarbejdet mellem FUV og stifterne.

Der er i alt indkommet 16 høringssvar fra både stifter, fagudvalg, foreninger og enkeltpersoner. De indkomne høringssvar kan læses her.

Bestyrelsen for FUV vil arbejde videre med høringssvarene på bestyrelsesmødet d. 5. september.

Download rapporten "Præst i morgen – to forslag til en integreret uddannelse af nye præster"