Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

To højaktuelle kurser om ateisme og bibelsk traumebehandling

To meget aktuelle emner er på kursusprogrammet i efteråret og til vinter: ateisme og traumebehandling.

Tekst: FUV. Fotos: Chris Madden/Scanpix

FUV har den seneste tid ansat nye lektorer. Ansættelserne har givet mulighed for kortere planlægningstid til kurser på den almene efteruddannelse, hvilket blandt andet har muliggjort to kurser om højaktuelle emner: Ateisme som folkekirkelig udfordring og bibelsk traumebehandling.

Ateisme som folkekirkelig udfordring
Sekulariseringen kan mærkes i folkekirken. En stor del af landets befolkning tror ikke længere på Gud og de kristne doktriner, og flere melder sig af samme grund ud af folkekirken. Samtidig føres der fra ateistiske foreninger med mellemrum kampagner imod kirken og kristendommen, der opfordrer til udmeldelse.

Hvilke udfordringer stiller dette sekulære klima kirken og teologien over for? Hvor går udviklingen hen? Hvordan formidles kristendommen på kirkefremmedes vilkår? Hvordan håndterer man som præst eller kirkelig medarbejder mødet/konfrontationen med ateisme og kulturkristendom?

På kurset vil vi undersøge diverse sekulariseringsteorier og religionskritikker; vi skal se nærmere på fænomenet ateisme, særligt den danske udgave; og vi skal reflektere over, hvordan vi teologisk kan bearbejde og eventuelt gøre brug af ateismen og dens kirke- og kristendomskritik i forkyndelsen og undervisningen.

Kurset finder sted den 26. september 2016 ved lektor Lars Sandbeck.

Der er ansøgningsfrist den 27. juni 2016.

Læs mere om kurset


Bibelsk traumebehandling
Bibelsk traumebehandling er et kursustilbud, der henvender sig til præster og ikke mindst de nyudnævnte asylpræster. Kurset udbydes i samarbejde med Bibelselskabet og De Forenede Bibelselskabers task force i sjælesorg. Traumebehandlingen baseres på en sorggruppemodel, der forbinder psykiatri, psykologi og teologi og er udviklet til krigsofre, flygtninge, hiv-smittede, fængslede og voldtægtsofre.

På kurset medvirker to medarbejdere fra The Trauma Healing Institute ved Det Amerikanske Bibelselskab. Hovedunderviserne er international chef i Bibelselskabet Synne Garff og lektor i sjælesorg ved FUV Helle Møller Jensen.

Kurset finder sted i dagene 30. januar - 3. februar 2017.

Der er ansøgningsfrist den 31. oktober 2016

Læs mere om kurset