Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Professor Carrie Doehring underviser i "sjælesorg som stresslindring" på Vartov i København

Professor Carrie Doehring, som er et af de internationalt mest kendte navne indenfor sjælesorgsdisciplinen gennem årtier, kommer til Vartov, København, for at undervise på et intensivt ugekursus. 

Professor Carrie Doehring har været ansat ved Iliff School of Theology i Denver, USA, siden 2003 og tidligere ved Boston Universitet. Derudover er hun uddannet psykolog og har i en årrække fungeret som præst. Doehring har modtaget talrige priser for sin indsats i sjælesorgsfeltet. Hendes bog The Practice of Pastoral Care: A Postmodern Approach (2006), der senere er udgivet i en revideret og udvidet udgave (2015), anvendes som grundbog i sjælesorg og pastoral uddannelse over hele USA samt i Canada og Europa.

I sin mangeårige forskning og praksis har Carrie Doehring haft fokus på forskellige typer af stress og stresslindring hos de sjælesørgende, men også hos sjælesørgeren selv som professionel. På kurset arbejder vi således med, hvordan sjælesorg kan lindre stressreaktioner, der er relateret til kriser, herunder også traumer og moralske konflikter. Kurset trækker tillige på Christine Tind Johannessens forskning i bl.a. bæredygtig sjælesorg som stresslindring. Kurset gæstes endvidere af leder, cand.pæd.pæd.psyk., ph.d., Freja Filine Petersen, Fonden for Mental Sundhed.


Om kurset:

Kurset henvender sig til alle præster, der ønsker at udvide og inspirere arbejdet med sjælesorg gennem et internationalt perspektiv. Kurset tilrettelægges og ledes af lektor, ph.d. Christine Tind Johannessen i samarbejde med professor, ph.d. Carrie Doehring, USA. 

Vedr. kursus-deltagelse: Idet kurset arbejder med teoribaseret pastoral praksis, er medvirken i øvelser og samtaletræning en forudsætning for deltagelse i kurset. Hvad angår eventuelle sprogbarrierer skal disse ikke føles som en hindring for deltagelse, da Carrie er nem at forstå, øvelser vil foregå på dansk, samt vi hjælper hinanden med evt. opklarende oversættelser undervejs. Christines og Frejas undervisning vil foregå på dansk.

Kurset strækker sig over fire hverdage inden for tidsrummet kl. 9-17. Start: tirsdag d. 5. nov., kl. 11.00. Slut: fredag 8. nov., kl. 15.00.