Konferencer
Gudstjenestekonference 2021

Gudstjenestekonference 

Det samme på en ny måde. Gudstjeneste efter pandemien

FUV’s årlige, tværfaglige gudstjenestekonference perspektiverer denne gang erfaringerne og indsigterne fra foråret 2020, hvor det gudstjenestelige og folkelige liv i Danmark fandt nye veje.

Konferencen afholdes 1.-3. februar 2021 på Galleri Emmaus i Haslev.

Programmet byder blandt andet på foredrag om fællessangen i Danmark ved Anne Odgaard Eyermann, medlem af udvalget bag den kommende Højskolesangbog, og på paneldebat om den fælles salmesangs og musikkens rolle i gudstjenesten. Professorerne Bo Kristian Holm og Niels Henrik Gregersen lægger op til debat om digital nadver, provst Grete Wigh-Poulsen perspektiverer coronatidens liturgifrihed med et oplæg om tilsyn, fasthed og frihed.

De internationale navne er den finske pianist, kantor og salmeskriver, Sirkku Rintamäki, der i sin ph.d.-afhandling arbejder med den affektive realisering af salmen og den hollandske organist Sietze de Vries, der er kendt over hele Europa for sin formidable improvisationskunst.

Derudover byder konferencen på workshops om 'Vilde salmer' (Rintamäki), om improvisation (Sietze de Vries), om at producere gudstjenester til digitale medier (Jesper Henning Pedersen), om salmebogen som andagtsbog (Julie Damlund), og om liturgisk gehør (Louise Højlund).

Man vil desuden kunne møde teksterne fra den nye bibeloversættelse 2020 i musikalsk klædedragt ved sognepræst Lars Obel og musiker Ann Falden - og meget mere.

Læs mere her om program, pris og tilmelding her