Konferencer
Gudstjenestekonference 2022

Gudstjenesten improviseret

FUV's årlige tværfaglige gudstjenestekonference afholdes 31. januar - 2. februar 2022 i Løgumkloster.

At gribe det uventede i flugten og sætte det ind i en meningsgivende ramme hører til det at mestre improvisationens kunst. Gudstjenestekonferencen 2022 vil nærme sig improvisationens væsen og dens betydning i gudstjenestens sammenhæng igennem foredrag, koncerter og workshops. 

Fra Finland deltager sanger, organist og komponist Sirkku Rintamäki og fra Holland organist Sietze De Vries med orgelimprovisationer, blandt andet over danske salmemelodier. Andre oplæg vil beskæftige sig med improvisation i prædiken og performance (skuespil).

Fællessang er kommet på mode, men gælder begejstringen også salmerne? Og hvorfor er salmesangen så vigtig? Det bliver taget op i en debat om sang og salmer.

Biskop Elof Westergaard vil give et indblik i liturgiarbejdet med respons fra en række paneldeltagere.  

Og så vil vi som altid synge og holde gudstjeneste sammen samt deltage i morgen-, middags- og aftensang. 

Tilmelding til konferencen her senest 12.11.2021. 

Af programmet

  • SalmeLeg ved den finske sanger, pianist, kantor og salmeskriver Sirkku Rintamäki.
  • Fællessangskoncert med den hollandske organist og improvisator, Sietze de Vries, der improviserer over kendte, danske salmemelodier.
  • Nyt fra liturgiarbejdet ved og debat med biskop Elof Westergaard
  • Foredrag ved Sirkku Rintamäki og skuespilleren Thure Lindhardt.
  • Workshops og paneldebatter ved bl.a. Katja Gottlieb, Marianne Søgaard, Maria Svane-Christiansen, Sirkku Rintamäki og Sietze de Vries.

Om gudstjenestekonferencen
FUVs årlige gudstjenestekonference er tilrettelagt for kirkemusikere, præster og andre interesserede. Vægten ligger på den tværfaglige synergi, der er på færde, når de to faggrupper mødes, så det gode samarbejde og den værdifulde samtale kan få de bedste vilkår.