Konferencer
Teologi og menneskerettigheder

Teologi og menneskerettigheder

10.-12. november 2021 i Løgumkloster

Velkommen til tre dage med fælles overvejelser og drøftelser om menneskerettighedernes betydning anno 2021 – herunder deres betydning for forholdet mellem religion og kultur, kristendom og samfund. 

Alene titlen på konferencen vil kunne få nogle teologer op i det røde felt, mens andre ser denne sammenstilling som en ”selvfølgelig selvfølgelighed”. 
Vi vil derfor spørge efter, hvad der er på spil i forholdet mellem teologi og menneskerettigheder. Hvor sidder tændsatsen i denne sammenstilling? Og hvordan kan teologi og menneskerettigheder bringes i konstruktiv samspil med det omgivende samfund. 

Drøftelsen skal altså ikke reduceres til en intern teologisk diskussion, men have et åbent samfundsperspektiv. Men også her står begrebet menneskerettigheder ikke uimodsagt. For hvordan overhovedet tale om rettigheder i dag – med reference til noget universelt – uden at blive beskyldt for intolerance?

Kursusledere er Hans Vium Mikkelsen, ph.d., rektor for FUV, og Morten Kjærum, direktør ved Raoul Wallenberg Instituttet for Menneskerettigheder. 

Konferencen er åben for alle interesserede. Tilmelding inden 10. august 2021. 

Se hele programmet, og læs mere om konferencen Teologi og menneskerettigheder her.