Konferencer
Teologi og menneskerettigheder

Teologi og menneskerettigheder

10.-12. november 2021 i Løgumkloster

Præsident Biden taler om det, fodboldspillerne sætter det på trøjen, EU strammer reglerne – menneskerettighederne har fået et nyt momentum. I Danmark aktualiseres spørgsmålet om menneskerettigheder lige nu i forholdet til regeringens afvisning af at hente danske statsborgere i syriske flygtningelejre hjem og kravet om at syriske flygtninge skal sendes tilbage til Damaskus, når deres opholdstilladelse udløber.  Der henvises fra alle fløje i debatten til love og konventioner, samt etiske overvejelser og gældende praksis.

For nogle er forholdet mellem kristendom og menneskerettigheder uproblematisk, da de anser menneskerettighederne for at være udtryk for at være kristendom i praksis. Her er fokus på det enkelte menneskes værdighed, frihed og lighed. For andre er menneskerettighederne udtryk for en sammenblanding af det religiøse og det politiske, som hviler på en fejlagtig tro på det gode i mennesket.

Hvor sidder tændsatsen mellem teologi og menneskerettigheders ? Hvordan kan teologi og menneskerettigheder bringes i konstruktivt samspil med det omgivende samfund? Diskussionen vil tage udgangspunkt i et åbent samfundsperspektiv med fælles overvejelser og drøftelser om menneskerettighedernes betydning anno 2021 – herunder deres betydning for forholdet mellem religion og kultur, kristendom og samfund.

Kursusledere er Hans Vium Mikkelsen, ph.d., rektor for FUV, og Morten Kjærum, direktør ved Raoul Wallenberg Instituttet for Menneskerettigheder. 

Konferencen er åben for alle interesserede. 

Tilmeldingsfristen er udløbet. 

Se hele programmet, og læs mere om konferencen Teologi og menneskerettigheder her.