Den almene efteruddannelse
Kursusprogram

Liturgisk dans

Dato:30. maj - 2. juni 2018
Ved:Sognepræst Anja Worsøe Reiff
Pris:3540 For andre end præster 3.540,00 kr.
Kort beskrivelse:Kan man danse Skabelsen? Vi gør forsøget! Teori, tekstgennemgang og øvelser.
Kursusbeskrivelse:
Kropsteologien har lært os, at den menneskelige krop udgør en væsentlig del af den menneskelige bevidsthed, hvorfor en stor del af de oplevelser og erfaringer, vi får under en gudstjeneste, er af kropslig karakter. Dette kursus tager et skridt videre fra tanke til praksis og spørger: Kan kroppens bevægelser inddrages bevidst og dermed bidrage positivt i en gudstjenestelig sammenhæng?
   Kurset er en praktisk teologisk undersøgelse af, hvad der sker med forståelsen af tekster under bevidst inddragelse af kroppen og dens bevægelser. Samt et indblik i, hvordan man liturgisk og praktisk kan opbygge særgudstjenester baseret på cirkeldans. Kurset tager udgangspunkt i en velkendt bibelsk tekst, nemlig skabelsesberetningen 1 Mos 1-2,4. I løbet af kurset indstuderes 14 enkle cirkeldanse, der tematiserer skabelsens 7 dage.
   Underviseren er den erfarne danseleder, musiker og pædagog Judy King. Der kræves ingen særlige dansekundskaber, og der danses til klassisk musik. Dansearbejdet forbindes med en teoretisk fordybelse i teksten ledet af lektor i Gamle Testamente Søren Holst. Sognepræst og danseleder Anja Worsøe Reiff vil i Løgumkloster kirke introducere deltagerne til hvordan de lærte danse kan indgå i gudstjenestelig sammenhæng.

< Tilbage til kursusoversigten

Download Kursusprogram i pdf

Klik på 'Kursusprogram forår og efterår 2018' eller 'Samlet oversigt forår og efterår 2018' herunder og læs programmet i et pdf-dokument. Bemærk at man ikke kan ansøge om deltagelse via dokumentet.

Kursusprogram
Forår og efterår 2019

Samlet oversigt  Forår og efterår 2019


Foto: Lars Aarø


Om kursusprogrammet

  • Åbn kursusprogrammet i den tematiske, kronologiske eller samlede oversigt.
  • Ansøg om deltagelse via knappen 'Ansøg' ved det enkelte kursus.
  • Download evt. kursusprogrammet som pdf. Bemærk: Heri kan man ikke ansøge om deltagelse.