Den almene efteruddannelse
Kursusprogram

Godly Play

Kurset henvender sig til dig, der ønsker fornyelse i din tilgang til formidling til småbørn, minikonfirmander, konfirmander  og ja, voksne. For vi har endnu til gode at se en målgruppe, hvor man ikke kan bruge Godly Play.

Kursets formål og indhold:

Godly Play er ...
- en unik måde at fortælle bibelhistorie på. På en enkel og opmærksomhedsskabende måde gives der rum for både fortællingen og for tilhørerens egen reaktion og eftertanke.
- en kreativ og anerkendende tilgang til kristen oplæring, hvor tilhøreren ikke blot er modtager med samtidig deltager, i den samtale, som Godly Play faciliterer.
- det stikmodsatte af tankpasserpædagogik, idet tilhøreren respektfuldt inviteres til at træde ind i historien, hvor der skabes forbindelse til personlige erfaringer.
- baseret på veletableret pædagogisk tænkning og erfaring med rødder til bla. Maria Montessori og Sofia Cavaletti, og udviklet af Jerome Berryman, grundlægger af Center for the Theology of Childhood.
- med små 10 år stadig relativt nyt i Danmark, men baserer sig på flere års erfaring fra Norge, Tyskland, Storbritannien, USA m.fl., og er en del af den nyere strøm af Barneteologi. Ca. 200 præster, KKM’ere m.fl. har taget dette Godly Play Grundkursus, som sætter en i stand til at gå direkte hjem og bruge denne unikke fortælle- og samtalemåde.
- ikke bundet til en bestemt teologisk tænkning, idet formidlingen fokuserer og inviterer til eksistentiel refleksion over bibelfortællingen.

Af programmet:

Kurset er praktisk orienteret. Dvs. at du, når du kommer hjem, straks kan gå i gang med at gøre dine egne erfaringer med Godly Play. Du hører ikke bare om Godly Play og dets pædagogik og didaktiske metode. Du prøver det og kan bruge det straks du kommer hjem. Se mere om Godly Play på hjemmeside: www.godlyplay.dk

Undervisere:
Erik Holmgaard, sognepræst v. Gl. Haderslev Kirke - certificeret Godly Play underviser.
Berit Skødt, børnekonsulent, certificeret Godly Play underviser,  kursusleder.

Dato:12. august - 15. august 2019
Kursusleder:Børnekonsulent Berit Skødt og Sognepræst Erik Holmgaard
Pris:For andre end præster 3.600,00 kr.
Kursustype:Internatkurser
Kursussted:FUV Løgumkloster/Refugiet
Kursus-id:K. 40/19 - 1948
Ansøgningsfristen er udløbet