Fortsæt til hovedindholdet
Udgivelser og rapporter
Rapporter

Præstemangel i folkekirken

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter følger udviklingen i præstestanden og har udgivet en opdateret kortlægning af situationen.

Udviklingen de seneste år har vist, at folkekirken kommer til at mangle præster. Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har derfor siden 2015 efter anmodning fra biskopperne og Kirkeministeriet fulgt løbende op på udviklingen i folkekirkens præstestand gennem oversigter og særskilte analyser.

Den opdaterede version af rapporten 'Præster i folkekirken – tal og tendenser', der er udkommet i juni 2023, giver et aktuelt overblik over de mange kilder til viden om præstestandens udvikling. Rapporten er struktureret som et opslagsværk med korte kapitler, der hver gennemgår statistikker, som giver indsigt i præstestanden og dermed præstemanglen.

Hent rapporten her: 'Præster i folkekirken 2023 - tal og tendenser'

Rapporten er udarbejdet af kirkestatistikteamet i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

I august 2023 er udgivet et supplement til rapporten efter offentliggørelsen af optagelsestallene på bacheloruddannelsen i teologi og på pastoralseminarieuddannelsen. 

Hent supplementet her: 
Supplement til Præster i folkekirken 2023 - tal og tendenser 

Supplementet er blevet omskrevet, så antallet af årsværk er korrekt beskrevet. Den nyeste version af supplementet er fra november 2023.