Fortsæt til hovedindholdet
Dåb eller ej?
Fra viden til udvikling – faldende dåbstal

Fra viden til udvikling – faldende dåbstal

Undersøgelsen af faldende dåbstal ”Dåb eller ej?” har været med til at berige det udviklingsarbejde, der foregår lokalt i folkekirken.

For at dele viden og udveksle erfaring giver vi her adgang til materiale vedrørende dåb samt information om aktuelle dåbskonferencer.

Vi modtager gerne lignende materiale med det formål at inspirere og kvalificere arbejdet lokalt.

Download materiale udviklet af en arbejdsgruppe i Aarhus Stift 

Rapport: Højmesse og dåb

Helsingør Stift præsenterer i foråret 2016 en ny rapport om lørdagsdåb og højmesse med dåb.

Rapporten undersøger, hvordan gudstjenestedeltagere oplever de forskellige gudstjenesteformer. Sigtet med undersøgelsen er at skabe et nyt afsæt for samtaler om den liturgiske praksis ved højmesse og dåb i Helsingør Stift.

Rapporten er forfattet af cand.theol., ph.d Nete Helene Enggaard fra Center for Kirkeforskning, Det Teologiske Fakultet i København. Undersøgelsen er finansieret af Helsingør Stiftsråd.

Download 'Højmesse og dåb'

Norsk rapport om dåb: Et religiøst landskap i endring
Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning skriver om rapporten: "Det norske religiøse landskapet er i endring, og Den norske kirke opplever en jevn nedgang i oppslutning og at færre blir døpt. En ny rapport fra KIFO har undersøkt oppslutning om dåp på Østre Romerike. Denne bidrar med ny kunnskap om hvor mange som døper barna sine og hva som former valget å døpe eller ikke å døpe."

Læs mere

Dåb – skal, skal ikke? En oplysningskampagne om dåb
Landsforeningen af Menighedsråd, folkekirken.dk, Forlaget Eksistensen og Grundtvigsk Forum er gået sammen om en oplysningskampagne om dåb. Kampagnen vil give sprog til de overvejelser om dåb, forældre til nyfødte ofte befinder sig i.

Læs mere

Læs mere om "Dåb eller ej?"


Foto: folkekirken.dk