Nyheder
Nyheder

FUV i den aktuelle coronasituation 

FUV er i gang med forsigtig genåbning med delvis undervisning på afsluttende uddannelsesforløb 

FUV har fået mulighed for at åbne for delvis undervisning på pastoralseminarieuddannelsen og de obligatoriske efteruddannelsesforløb med begrundelse i, at der er tale om forløb under afslutning. Det sker på baggrund af, at FUV som uddannelsesinstitution er blevet sidestillet med de videregående uddannelser, hvor en særlig bekendtgørelse er trådt i kraft d. 31 marts med virkning fra 6. april.

På den baggrund åbner pastoralseminarieuddannelsen i København mandag d. 12. april op for undervisning på 50%. Det betyder i praksis, at halvdelen af de studerende kan møde op fysisk og den anden halvdel deltage digitalt – dette også for at overholde retningslinjerne i forbindelse med rammeaftalen om plan for genåbning af Danmark i forhold til afstands- og arealkrav. Undervisere og studerende skal testes to gange om ugen, og der skal fremvises gyldigt corona-pas.

I forhold til de obligatoriske efteruddannelsesforløb kan vi ligeledes åbne op for undervisning på 50%, der dog ikke giver mulighed for afholdelse af internatkurser. Alle kursister får direkte besked om afholdelsen af deres efteruddannelsesforløb.

For den almene efteruddannelse og grunduddannelsen for kirke- og kulturmedarbejdere gælder det, at der endnu ikke mulighed for genåbning, og kurserne vil blive afholdt som allerede planlagt, det vil sige digitalt for de fleste af kursernes vedkommende. Alle kursister får også her direkte besked.

Der er dog blevet åbnet for, at studie- og netværksgrupper kan mødes og anvende FUV’s lokaliteter under overholdelse af de nuværende gældende retningslinjer og efter aftale med lederen for den pågældende lokalitet.

Det gælder fortsat, at lokaliteterne i Løgumkloster, Aarhus og København kun er åbne efter aftale, men alle ansatte kan som ellers kontaktes telefonisk eller pr. mail.