Fortsæt til hovedindholdet
Folkekirken i tal
Sognestatistikker i kort

Sognestatistikker i kort


Nedenstående kort viser Danmark opdelt i sogne. For hvert sogn kan man finde statistikker for bl.a. medlemstal, herkomst, befolkningsudvikling, fordeling på aldersgrupper og kirkelige handlinger.

Vejledning til brug af kortet findes nederst på siden. Vi anbefaler at læse vejledningen.

Kortet er opdateret per d. 06.10.2023. Oplever du problemer med kortet, så prøv at opdatere hjemmesiden ved brug af ctrl+F5, hvis du bruger Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome eller lignende. Bruger du Safari, så brug command+r eller command+shit+r.

Hvis du har forslag til ændringer, er du velkommen til at skrive til Bjarke Schønwandt Mortensen, sociologisk vidensmedarbejder, på mail bsm@km.dk.Vejledning

 

Du kan bevæge kortet ved at klikke og holde venstre musetast i bund og bevæge musen.

Du kan zoome ind og ud ved at bruge scroll-funktionen enten på din mus eller dit tastatur. Du kan også zoome ved at trykke på + oppe i øverste venstre hjørne. Du kan zoome ud ved at trykke på – knappen.

Trykker du på forstørrelsesglasset, åbner du søgefunktionen. Med denne kan du nemt finde et sogn ved at søge på sognets navn eller sognekode. Når du har skrevet navnet/koden får du en lille menu med valgmuligheder. Tryk på det sogn, som du er interesseret i. Kortet fører dig nu til sognet.

Tryk på sognet for at åbne en boble med informationer om sognet. Hvis søgefunktionen er i vejen for resultatet, så klik på kortet med musen og bevæg det lidt. Dette fjerner søgefunktionen.

Alle dataene er hentet fra Danmarks Statistik. FUV har bearbejdet dem, så de kan bruges i kortet. Se FUV's statistik-dokumentation for mere om statistikkerne.