Fortsæt til hovedindholdet
Folkekirken i tal
Sognestatistikker i kort


Sognestatistikker i kort

Nedenstående kort viser Danmark opdelt i sogne. Kortet giver et hurtigt overblik over de enkelte sognes demografi og kirkelige handlinger. For hvert sogn kan man finde tal for bl.a. medlemstal, herkomst, befolkningsudvikling, fordeling på aldersgrupper og kirkelige handlinger.

Vejledning til brug af kortet findes nederst på siden. Vi anbefaler at læse vejledningen.

Kortet er opdateret med 2024-tallene. Oplever du problemer med kortet, så prøv at opdatere hjemmesiden ved brug af ctrl+F5, hvis du bruger Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome eller lignende. Bruger du Safari, så brug command+r eller command+shit+r.

Hvis du har forslag til ændringer, er du velkommen til at skrive til Bjarke Schønwandt Mortensen, sociologisk vidensmedarbejder, på mail bsm@km.dk.Vejledning til brug af kortet

 

Du kan bevæge kortet ved at klikke og holde venstre musetast i bund og bevæge musen.

Du kan zoome ind og ud ved at bruge scroll-funktionen enten på din mus eller dit tastatur. Du kan også zoome ved at trykke på + oppe i øverste venstre hjørne. Du kan zoome ud ved at trykke på – knappen.

Trykker du på forstørrelsesglasset, åbner du søgefunktionen. Med denne kan du nemt finde et sogn ved at søge på sognets navn eller sognekode. Når du har skrevet navnet/koden får du en lille menu med valgmuligheder. Tryk på det sogn, som du er interesseret i. Kortet fører dig nu til sognet.

Tryk på sognet for at åbne en boble med informationer om sognet. Hvis søgefunktionen er i vejen for resultatet, så klik på kortet med musen og bevæg det lidt. Dette fjerner søgefunktionen.

Alle dataene er hentet fra Danmarks Statistik. FUV har bearbejdet dem, så de kan bruges i kortet. Se FUV's statistik-dokumentation for mere om statistikkerne her.

Videovejledning til brug af kortet og introduktion til tallene

I videoen nedenfor bliver du vejledt i, hvordan du anvender kortet og hvad tallene dækker over. Du kan med fordel spole 1 minut og 40 sekunder frem i videoen, hvis du vil springe vejledning til at finde kortet over.