fkuv.dk
Kursusprogram

UDSKUDT - Organisationen og de eksistentielle spørgsmål

Alle organisationer må stille sig eksistentielle spørgsmål.
• Hvad er vores mission eller eksistensberettigelse? Hvad er vi til for?
• Hvordan ønsker vi, at vores fremtid skal være? Er der noget, som truer vores eksistens nu – eller i fremtiden?
• Hvad kan vi gøre for at sikre en hensigtsmæssig og ønskværdig fremtid?
   Når en organisation stiller den slags spørgsmål, er den godt i gang med at tænke strategisk. Strategi har at gøre med det langsigtede, det velovervejede og det særligt vigtige.
Uddybende kursusbeskrivelse:
Men! Hvornår gør ledere sig egentlig den slags tanker? Mon ikke mange provster oplever, at de ikke rigtig har tid til at tænke en strategi grundigt igennem for så bagefter at følge op på den i handling? Det er sjældent sådan, det foregår i den kirkelige virkelighed. Men heller ikke her adskiller provster sig fra andre ledere. Det er en almindelig ledelseserfaring, at det strategiske arbejde halter. Eller gør det nu også det? Behøver ledere have ondt i den strategiske samvittighed?
Af programmet:
På dette døgnkursus stiller vi skarpt på strategi: Er strategi en rationel plan? Er det en proces? Et retorisk greb? Er det efterrationaliseret held? Vi skal se på temaer som: Lederens strategiske dilemmaer, De forpligtende samtalers mulighedsrum, Ledelsesrummets dimensioner, Ledelse af formål – og af adfærd, Strategi som virus.

Vi får besøg af Christina Nüssler, chefkonsulent i Center for Offentlig Kompetenceudvikling, og af Nikolaj Schnurre, som er chefkonsulent i Kolding kommune. Deltagerne kommer naturligvis selv på banen med mindre op- og indlæg.
Dato:17. juni - 18. juni 2021
Kursusleder:Lektor Erling Andersen
Målgruppe:Provster
Pris:3.800,00 kr.
Kursustype:Internatkurser
Kursussted:Fuglsangcentret
Kursus-id:K. 08a/21 - 2360
Ansøgningsfristen er udløbet