Ledige stillinger
Bibliotekar

Bibliotekar

FUV søger en selvstændig og fagligt dygtig bibliotekar (30 t) til det teologisk- og kirkemusikfaglige bibliotek i Løgumkloster

Som bibliotekar i FUV får du en spændende og alsidig hverdag, hvor du kommer til at beskæftige dig med det teologisk- og kirkemusikfaglige bibliotek beliggende i Løgumkloster. 

Du kommer til at være ansvarlig for formidling, indkøb og drift af samlingerne. Bibliotekerne servicerer primært præster og organister i forbindelse med kurser og netværk, samt understøtter lektorer og vidensmedarbejdere i FUV

Er du bibliotekar, interesseret i områderne og fagligt kompetent tilbyder FUV en spændende stilling, hvor du får mulighed for at anvende og udvikle dine kompetencer på dette område og sætte dit præg på bibliotekernes fortsatte udvikling.

Om bibliotekerne
FUV samt Løgumkloster, Vestervig og Sjællands Kirkemusikskoler har fælles biblioteksbase. Bibliotekerne rummer et bredt udsnit af litteratur og noder. Emneområderne er teologi, religionspædagogik, sjælesorg og kirkemusik. Dertil kommer en stor samling ældre salmebøger.

Samlingerne består af dansk og udenlandsk litteratur og noder fra ældre til nyere tid, samt Folkekirkens Ungdomskors nodebibliotek. Alle samlinger udvides løbende. FUV’s biblioteker rummer ca. 50.000 og Folkekirkens Kirkemusikskolers biblioteker tilsammen ca. 18.000 materialer.

Stillingen er delt mellem FUV (ca. 75%) og Kirkemusikskolen i Løgumkloster (ca. 25%)

Vi forventer, at du

  • har erfaring med digitale biblioteksopgaver og kan fortsætte udviklingen af bibliotekerne som et digitalt videnscenter med fokus på gode søgestrategier og kildekritik
  • har flair for brug af IT, herunder lokal supportering i samarbejde med Folkekirkens IT-kontor
  • har kendskab til bibliotekssystemet Reindex eller tilsvarende
  • tager selvstændige initiativer i forhold til driften af biblioteket og formidlingen af samlingerne
  • har kendskab til områderne for samlingerne og er levende interesseret i at opbygge de relevante samlinger for fremtiden på de to områder
  • er serviceorienteret, er god til og har lyst til at samarbejde med mange forskellige mennesker
  • trives med at arbejde selvstændigt og struktureret og tager naturligt ansvar for dit område

Det vil være en fordel, hvis du har kendskab til og interesse for folkekirkens virke og/eller for kulturen og samarbejdet i værdibårne organisationer, såsom folkebiblioteker eller uddannelses- og vidensinstitutioner.

Vi tilbyder

  • Mulighed for at være med til at udvikle og sætte præg på dit arbejdsområde
  • Gode kollegaer og velfungerende samarbejde på tværs af lokaliteter og faggrupper
  • Frihed under ansvar og stor fleksibilitet

Ansættelsesvilkår
Stillingen er på 30 timer. Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for bibliotekarer. Tiltrædelse 1. februar 2021 eller snarest derefter. FUV er landsdækkende og har lokaliteter i København, Løgumkloster og Aarhus. Ansøger får kontor i Løgumkloster, hvor hovedbiblioteket har til huse.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til rektor Hans Vium Mikkelsen (hvm@km.dk; 5858 3000).

Ansøgningsfrist: 4. november 2020 kl. 12:00. 1. samtaler afholdes den 12. november og 2. samtaler den 20. november 2020. Ansøgningen stiles til rektor Hans Vium Mikkelsen og sendes vedlagt bilag til jobfuv@km.dk mrk.: Bibliotekar (30 timer).