Nyheder
Nyheder

Forårskurser i retorik

Retorisk medarbejder Liselotte Dam-Jensen afholder workshops og kurser i Aarhus og København.

Er det tid til at få styrket forbindelsen mellem krop, åndedræt og stemme? Ønsker du inspiration til, hvordan du kan udvikle og levendegøre din formidling af tekster? Eller vil du arbejde med fortælling og improvisation? 

Liselotte Dam-Jensen afholder i foråret 2022 workshops og kurser ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i både Aarhus og København. 

'Kroppen, stemmen og ordet - retorisk brush up' 
En enkelt dags workshop for præster, der ønsker at styrke og levendegøre deres brug af kroppen og stemmen i fremførelsen af kirkens tekster. 
Der arbejdes med øvelser, der på én gang regulerer nervesystemet, åndedrættet og kropsholdningen og giver adgang til stemmens klangfuldhed og gennemslagskraft. Målet er, at stemmen er tilstrækkelig støttet af kroppen, så ordene får en behagelig klang, der kan skabe nærvær og resonans.

Deltagerne medbringer selv det stof, de ønsker at arbejde med og får retorisk feedback på fremførelsen og inspiration til, hvordan de fremover kan arbejde med det personlige udtryk, så ordet sættes fri og formidlingsglæden bevares.

Hvor og hvornår

København 1. marts 2022: www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2490
Aarhus 4. marts 2022 www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2491
Tilmelding senest en måned inden kursusstart.

Det levende ord i den levende krop. Kursus i fortælling og improvisation
Improvisation og mundtlige fortællinger har en særlig forankring i nuet og rummer elementer af ’det uventede’. Det oplever mange præster fx når de spontant skal holde en tale i konfirmandstuen, på plejehjemmet eller foran bålet Skt. Hans aften. For at kunne gribe øjeblikket og være åben over for det, der sker her og nu, er der brug for at være kropsligt godt forankret.

På dette to-dages eksternatkursus arbejdes der i et reflekterende praksisfællesskab med improvisation og fortællinger og med øvelser for kroppen, der øger dens balance og bevægelighed for at kunne skabe nærvær og livfuldhed.

Hvor og hvornår

København 5.-6. maj 2022: www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2504
Aarhus 17.-18. maj 2022: www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2507
Tilmelding senest en måned inden kursusstart.