Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Fundamentalteologi

Ny udgivelse af rektor for FUV Hans Vium Mikkelsen med artikler om teologi mellem tradition og samtid

I bogen Fundamentalteologi, der udkommer i dag, beskæftiger Hans Vium Mikkelsen sig med centrale teologiske begreber og dogmer som f.eks. trinitet, kristologi og forsoning og tolker dem ind i og ud fra vores aktuelle forståelsesverden og horisont. 

Bogen har til formål at revitalisere dogmatikkens betydning som en del af den aktuelle teologiske diskussion og drøftelse ved at tage emner som forsoning, modernitet og menneskesyn op og lade dem være samtalepartnere i forhold til forståelse liv og død, individ og fællesskab, samfund og kristendom. 

Fælles for artiklerne er en forståelse af, at teologi ikke udgør et mål i sig selv, men at teologi skal udlægges og forbindes med det levede liv, og at vi har brug for at fastholde en teologisk horisont på såvel det enkelte menneskes liv som samfundet.

For teologi er både et videnskabeligt fag og en lære om livet: Teologien skal som filosofien afprøves på, om den er meningsbærende og betydningsgivende, for teologien angår både en tydning af menneskelivets almene vilkår, at vi er spændt ud imellem fødsel og død, og en tiltale til den enkelte i livet som i døden.

Fundamentalteologi. Artikler om teologi mellem tradition og samtid er udgivet på forlaget Eksistensen. 
Læs mere her: https://www.eksistensen.dk/fundamentalteologi.html 

Hans Vium Mikkelsen (f. 1966) cand.theol., ph.d. 
Rektor for Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter siden 2014. 
Forfatter til en række systematisk-teologiske bidrag i tidsskrifter og bøger med fokus på forsoning, det 20. århundredes teologi, samt forholdet mellem kristendom og samfund.

Af: