Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirke i nye strukturer

31. august 2021 afholdt FUV en konference med afsæt i Poul Henning Bartholins rapport 'Folkekirke og samfund i en reformtid'. 

Fik kommunalreformen i 2007 nogen betydning for folkekirken? Nej, ikke meget, vil mange måske svare. For hvordan skulle en kommunal inddeling have betydning for folkekirken? I rapporten Folkekirke og samfund i en reformtid, der blev udgivet i 2020, fandt Poul Henning Bartholin frem til et andet svar og pegede på en række forhold i relation til reformerne, som har ændret vilkårene for folkekirken og det at være præst.

31. august 2021 afholdt Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter en konference med afsæt i rapporten. Blandt oplægsholderne var biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, der talte om, hvad den decentrale folkekirke kan lære af forandringerne i den centraliserede statsforvaltning, og Poul Henning Bartholin selv, der fremlagde en ny formulering af de syv teser, han fremsatte i rapporten. 

Læs Poul Henning Batholins oplæg her: 
Poul Henning Bartholin: Oplæg om folkekirke og samfund i en reformtid. Konference Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter 31.8.21

Læs mere om undersøgelsen, og hent rapporten 'Folkekirke og samfund i en reformtid' (2020) her.