Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kursusprogram 2022/23

Programmet er opdateret med nye spændende uge- og dagskurser, specialuddannelser og konferencer.

På et tidspunkt, hvor vi glæder os over, at vi igen kan samles for at diskutere teologi, kultur og samfund med hinanden, og har derfor set særlig meget frem til at præsentere det nye program for den almene efteruddannelse efterår 2022 og forår 2023. 

Vi har også i dette kursusprogram et miks af forskellige kursustyper lige fra dagskurser og onlinekurser til de klassiske tematiske ugekurser, hvor man i efteråret 2022 fx kan få et kritisk gensyn med den narrative teologi på kurset 'Guds fortælling' eller undersøge krydsfeltet mellem narrativ psykologi, litteratur og pastoralteologi på kurset 'At fortælle sit liv'. 

På kurset 'Kristendom for konkret-tænkende' kan man blive klogere på formidling af kristendom til mennesker med autismespektrumforstyrrelse og vil man have viden om og inspiration til arbejdet med konfirmander med ordblindhed er det kurset 'Kristendommen har mange sprog', man skal ansøge om optagelse på. 

Der er både ugekurser med et overordnet dannelsesperspektiv, som 'De syv dyder fra kulturens vugge til i dag', og kurser, der tager udgangspunkt i væsentlige, konkrete arbejdsopgaver som 'Præsters supervision af det sundhedsfaglige personale'.

På programmet er også specialuddannelsesforløb inden for religionspædagogik, sjælesorg, homiletik, liturgi og almen teologi, den årlige tværfaglige gudstjenestekonference og ekskursioner med udblik til andre landes kirkeliv og teologi 

Gå på opdagelse i kursusprogrammet her.

Man kan søge på fagområder, kursustyper og dato. Efterårets kurser har en uddybende beskrivelse. Forårets kurser fremgår med titel og dato, så man kan planlægge kalenderen efter det.

Praktisk information
Hovedparten af kurserne afholdes i Løgumkloster, enkelte finder sted som eksternatskurser i Aarhus og København, hvor man selv står for overnatning.

Alle kurser skal søges via vores hjemmeside www.fkuv.dk. Ansøgningen vil automatisk tilgå både provst, stift og FUV - og man vil få en kvittering i sin mailboks om, at tilmeldingen er nået frem. Optagelse på kurset finder sted efter ansøgningsfristens udløb.

Som kirkenetbruger skal man bruge KM-brugernavn og adgangskode, når man søger kurser og skal logge ind på intranettet for at se program og hente materiale. Er man ikke kirkenetbruger, kan man logge på med NemID.