Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Den gudløse verden

Studielektor Lars Sandbeck udgiver ny anmelderrost bog om moderne ateisme

Studielektor ved FUV, Lars Sandbeck, er forfatter til den anmelderroste bog Den gudløse verden. Ateisme og antireligion i en postkristen æra. Med bogen foreligger for første gang på dansk en grundig og kritisk undersøgelse af den moderne ateisme.

I bogen diskuterer Lars Sandbeck indholdet i den ateistiske verdensanskuelse og tilbage­viser en række af de beskyldninger, der rettes mod kirken og kristendommen fra ateistisk hold. Han vil vise, at ateismen er et unikt vestligt fænomen, der opstod som et utilsigtet produkt af teologien i senmiddelalderen og renæssancen, og at sekulariseringen i dag er så fremherskende, at det ikke længere giver mening at opfatte Danmark som et kristent land.

Den gudløse verden er en debatterende fagbog, der går i rette med de fordomme om kristendommen, der er i omløb i den postkristne kultur og danner grundlag for en ofte forvredet og misforstået kristendomskritik. Lars Sandbeck kritiserer den antireligiøse tendens i ateistiske miljøer og viser, hvordan ateismen i dag efter hans opfattelse er præget af en åndløs naturalisme, en utopisk fremskridtstro, et fundamentalistisk bibelsyn og en række myter om fortidens kristne civilisation. 

Den gudløse verden henvender sig til alle med interesse for religionskritik, ateisme og kirkens og kristendommens udfordringer og er udgivet på Eksistensen.