Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

En udadvendt og samarbejdende folkekirke

Lektor ved FUV, Erling Andersen, er medredaktør af en ny bog, der vil inspirere til en samtale om kirkens rolle i velfærdssamfundet 

De seneste år er det offentlige begyndt at invitere borgere og civilsamfund ind i et samarbejde om at løse komplekse udfordringer som hjemløshed, integration, mistrivsel og ensomhed. Det er det, nogle kalder ‘samskabelse’.

Lektor ved FUV, Erling Andersen, har sammen med provst Esben Thusgård og leder af Center for Borgerdialog Anne Tortzen, redigeret bogen Skabelse og samskabelse, der beskriver og debatterer de forandringer i retning af en mere udadvendt og samarbejdende kirke, der er i gang mange steder. 

- Den aktuelle bevægelse i samfundet henimod at arbejde mere samskabende er en gave til folkekirken. Den bevægelse åbner mulighed for en samtale om, hvordan kirken kan finde et nyt ståsted og en ny måde at være kirke på, der bidrager til at skabe samfundsmæssig værdi, siger Erling Andersen. 

Med konkrete ­eksempler viser bogen hvordan kirkens sproglige, kulturelle og rumlige ressourcer kan sættes i spil på nye måder i samarbejde med lokalsamfund, kommune og borgere.

Skabelse og samskabelse. Folkekirken på vej ud af skabet? er udkommet på Eksistensen. Se, hvad bogen rummer, og læs forord og indledning her: www.eksistensen.dk/skabelse-og-samskabelse