Nyheder
Nyheder

Nye film om folkekirkens tilbud til børn og voksne med særlige behov

Mandag den 3. september lanceres to nye film, som skal udbrede viden om folkekirkens tilbud til børn og voksne med særlige behov

Mandag d. 3. september lanceres de to første film: ”Gunnars Gudstjeneste” og ”Minikonfirmander med særlige behov”. ”Gunnars gudstjeneste” viser hvordan man i Gl. Haderslev Kirke laver gudstjeneste for udviklingshæmmede. I filmen ser man en aktiv målgruppe, som selv er med til at planlægge og stå for gudstjenesten, som er ledet af sognepræst Jacob Damm Knudsen. I den anden film ser man hvordan sognepræst Inge Lindhardt Mikkelsen underviser minikonfirmander med særlige behov fra Vonsbæk Skole.  

Det er et stiftsudvalg (SUFO) som har taget initiativ til produktionen af tre små informationsfilm, som skal vise hvilke tiltag folkekirken udbyder til funktionshæmmede og børn med opmærksomhedsforstyrrelser. Filmene kan benyttes som informationsmateriale på skoler, når man skal fortælle hvordan minikonfirmandundervisningen og konfirmandundervisningen foregår, når målgruppen er børn med særlige behov. De kan også bruges som inspiration til præster og menighedsråd, som skal i gang med at lave tilbud til børn og unge med særlige behov.  

Til næste sommer kommer den sidste film, som handler om konfirmandundervisning med unge, som har autisme.  

Filmene er produceret af TV-Glad i Aabenraa og er støttet af Haderslev Stiftsråd og Folkekirkens uddannelse og videnscenter (FUV).