Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Nyt nummer af tidsskrift har fokus på ledelse 

I det nye nummer af tidsskriftet 'Kritisk forum for praktisk teologi' undersøges forskellige aspekter af folkekirkens komplekse ledelse.

Denne gang undersøger tidsskriftet Kritisk forum for praktisk teologi forskellige aspekter af den komplekse ledelse, der både udøves og opleves af dem, der har ansættelse i folkekirken:

  • Hvilke særlige udfordringer er der i ledelsen af en organisation, hvor dele af ledelsesopgaven varetages af frivillige?
  • Er præster en særlig svær gruppe at lede?
  • Hvordan leder man en stor decentral organisation – og hvem gør det, når denne organisation ikke har nogen topledelse?
  • Og har kirken en særlig forpligtelse til den såkaldte værdibaserede ledelse?

Det har været ledende spørgsmål i forbindelse med opbygning af dette nummer 164, der er redigeret af Malene Bjerre og Jette Bendixen Rønkilde med bidrag af Ingrid Ank, Erling Andersen, Lisbet Christoffersen Helle Hein, Malte Ystrøm Madsen, Camilla Sløk og Esben Thusgaard.  

Tidsskriftet er digitalt og gratis og kan læses på www.kfpt.dk

Nye og gamle årgange 
Kritisk forum for praktisk teologi udgives fra 2021 som et digitalt tidsskrift uden abonnement i et samarbejde mellem Eksistensen og FUV. 

www.kfpt.dk kan man også tilgå det seneste nummer i 2020-årgangen om økoteologi. 

De tidligere årgange kan fortsat købes eller hentes gratis på www.eksistensen.dk/tidsskrifter/kritisk-forum.html 

Kritisk forum for praktisk teologi er udkommet siden 1980 med indtil videre 164 numre. Aktuelt redigeres tidsskriftet af: Christine Tind Johannessen, Kjeld Slot Nielsen, Lars Sandbeck, Karina Juhl Kande, Jacob Bech Joensen, Jette Bendixen Rønkilde, Malene Bjerre, Signe Danielsen, Ane Ørgård Bramstoft, Mikkel Gabriel Christoffersen og Henrik Brandt-Pedersen.