Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Præster deler viden fra studieorlov

Søg i databasen med studieorlovsprojekter, og få spændende læsning, inspiration til foredrag og egne projekter og mulighed for at udvikle faglige netværk. 


Dyk ned i et univers af kirkelig og teologisk viden og få indsigt i et væld af emner i databasen, hvor præster deler ud af deres viden efter at have været på studieorlov. 

Søg i studieorlovsdatabasen her

Databasen er netop opdateret, og de seneste emner spænder fra ritualteori til psykoterapi, fra Bibelen i Den Danske Salmebog til en bog med helt nye salmer og fra supervision af sognepræster til forældres oplevelse af at blive inddraget i dåbssamtalen. 

Sådan bruges databasen
Man kan få vist alle projekter inden for et bestemt fagområde, søge på et emneord eller få adgang til en oversigt over hele databasen ved at anvende et tomt søgefelt. 

Under hver titel finder man en kort beskrivelse, navn og mailadresse samt relevant skriftligt materiale til download, hvis projektet har resulteret i en artikel, afhandling, litteraturliste eller andet.

Databasen omfatter aktuelt beskrivelser af over 180 projekter, og hvert år kommer nye til. Alle præster, der har haft studieorlov fra 2015 og frem, er blevet opfordret til at bidrage, hvis de har lyst til at dele viden fra deres projekter. 

Vi håber, at mange - både præster og andre med interesse for teologi, kirke og kristendom - fortsat vil have glæde af at bruge studieorlovsdatabasen.