Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Tilsyn i folkekirken 

I 13 artikler indkredser ny bog tilsynet og tilsynsopgaven i folkekirken ud fra en historisk, juridisk, teologisk og organisationsteoretisk synsvinkel. 

 

Sammen med landets ti stifter afholdt Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter i efteråret 2021 en konference med temaet 'Forholdet mellem tilsyn og ledelse i folkekirken'. 

På konferencen pegede oplæg og drøftelser på forskellige opfattelser af, hvad tilsyn og kan være i en folkekirkelig sammenhæng, og på den baggrund er en række fagfolk blevet opfordret til at komme med deres bidrag til en afklaring af tilsynsbegrebet og dets mulige betydning i dag. 

Med bogen 'Tilsyn i folkekirken', der er redigeret af Bodil Abildgaard, Erling Andersen, Lisbeth Christoffersen og Per Melhof, foreligger nu 13 artikler, der indkredser tilsynet og tilsynsopgaven i folkekirken ud fra både en historisk, juridisk, teologisk og organisationsteoretisk synsvinkel. 

Artiklerne er skrevet af Søren Abildgaard, Jacob Køhn Andersen, Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Pernille Vigsø Bagge,  Morten Engberg, Nete Helene Enggaard, Anders-Christian Jacobsen, Kurt Klaudi Klausen, Lene Graakjær Lund, Jette M. Madsen, Karsten Nissen, Henrik Stubkjær og bogens redaktører. 

Læs mere om bogen her: www.eksistensen.dk/tilsyn-i-folkekirken