Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Syng med konfirmander

Få idéer til salmesang med konfirmander, når en ny udgivelse præsenteres med oplæg og sang.

Hvordan lærer man konfirmander salmer? Med små fortællinger om tekst og melodi præsenterer Christine Toft Kristensen og Mads Djernes 15 salmer fra reformation til nutid. Til hver salme er der ideer til, hvordan man med forskellige aktiviteter og bodypercussion kan arbejde med dem på en mere kropslig måde. Bogen har dermed relevans for alle, der underviser konfirmander.

Kom og vær med, når bogen Syng med konfirmander præsenteres med oplæg og sang – både i øst og vest:

Mandag 8.11.21 kl. 9.30-11.30 i Nørremarkskirken, Moldevej 1A, 7100 Vejle

  • 'Yes, skal vi synge den igen?! Konfirmander på læringsstien' v/ lektor i religionspædagogik ved FUV Lars Nymark Heilesen: 
  • 'En legende tilgang til salmer' v/ organist Christine Toft Kristensen
  • 'Hvordan kan fortællingen åbne en salme?' v/ sognepræst Mads Djernes

Tilmelding: www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2619

Mandag 15.11.21 kl. 9.30-11.30 i Dyssegårdskirken, Dyssegårdsvej 19, 2900 Hellerup 

  • 'En legende tilgang til salmer' v/ organist Christine Toft Kristensen
  • 'Hvordan kan fortællingen åbne en salme?' v/ sognepræst Mads Djernes

Tilmelding: www.fkuv.dk/kursusprogram/kursus/2620

Arrangementerne er et samarbejde mellem Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter og forlaget Eksistensen. Deltagelse er gratis, tilmelding senest 1.11.21 - bemærk de forskellige links. 

Om bogens forfattere
Mads Djernes er sognepræst ved Nørremarkskirken i Vejle og tidligere organist. Han er timelærer i salmekundskab og kirkemusik på pastoralseminarieuddannelsen ved FUV i Aarhus og med i udviklingen af den nye udgave af Bag om helligdagen. Medlem af redaktionen for100 salmer og af baggrundsgruppen for salmer.dk.

Christine Toft Kristensen er organist i Billund og Grene Kirker samt underviser ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Hun har gennem mange år afholdt kurser i babysalmesang og salmesang med demensramte og er medforfatter til bøgerne Babysalmesang med mere og Kirke med demensramte, som begge er udkommet på forlaget Eksistensen.