Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Folkekirken og LGBT+ – i konfirmandstuen

Bliv klogere på samtalen med unge om tro, køn og seksualitet på et todages eksternatkursus, der afholdes både i Aarhus og København.

Regnbueflag foran Mariakirken på Vesterbro i København


Hvordan taler præster og kirkeligt ansatte vedkommende med i unges liv, når det gælder forholdet mellem tro, køn og seksualitet? Hvordan ser unge på køn og seksualitet lige nu? Og hvordan kan man arbejde med emnet i konfirmationsforberedelsen eller i en samtalegruppe?

Unges forståelse af køn og seksualitet bevæger sig meget i disse år, og det giver også en bevægelse i kirken, hvor det forventes at præster og kirkeligt ansatte kan tale vedkommende med i unges liv fx ved konfirmationsforberedelsen eller i sjælesørgeriske samtaler.

Teori, praksis og konkrete idéer 
På det teoretiske plan spørger vi på kurset, hvordan unges forhold til køn og seksualitet ser ud lige nu set med forskerens øjne, og hvordan en queer teologi taler tro og kristendom på måder, der finder nye vinkler og identificeringsmuligheder. 

På det praktiske plan ser vi dels på, hvad unge selv efterspørger af vinkler på forholdet mellem køn, seksualitet og tro, dels hvordan samtaler om emnet kan forløbe. Og så arbejder vi med emner i konfirmandundervisningen og gudstjenesteforløb til at tage med hjem.

Programmet vil veksle mellem oplæg, fælles drøftelser og workshops.

Oplæg og workshops ved postdoc, ph.d. Tobias de Fønss Wung-Sung, Center for køn, seksualitet og forskellighed, KU; cand.theol, sognepræst Viggo Julsgaard Jensen, og cand.theol, sognepræst Mia Rahr Jacobsen, der også er kursusleder. 

Praktiske oplysninger

'Folkekirken og LGBT+ – i konfirmandstuen' afholdes som et todages eksternatkursus i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters lokaler. 

 

Kurset er med forplejning, men uden overnatning, som kursisterne selv står for at arrangere.

Pris for andre end præster: 2200 kr.

Ansøgningsfrist 20.10.23

 

Tid, sted og tilmelding

Aarhus: 20.-21. november 2023 kl. 10-15.15
 

København: 23.-24. november 2023 kl. 10-15.15
 

For yderligere information kontakt fuv@km.dk/ 58 58 30 00