Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Hvordan vil vi være kirke under corona?

Med film, samtalekort og idékatalog lægger Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter op til samtale i menighedsrådene.

Hvordan skaber vi et godt kirkeliv under corona - også i 2021? Det lægges der op til samtale i menighedsrådene om med et nyt materiale udarbejdet på baggrund af FUVs undersøgelse af folkekirkens coronahåndtering under nedlukningen i 2020. 

Materialet består af en film og et sæt samtalekort målrettet menighedsrådene. Tanken er, at menighedsrådet kan se filmen sammen og derefter bruge samtalekortene til en fælles drøftelse.

Filmen, der varer ca. 20 minutter, videreformidler først information og relevante erfaringer fra FUV’s undersøgelse og introducerer derefter fire temaer, der vil være oplagte at drøfte i menighedsrådet:

  • Tema 1: Tag ansvar for personaleledelsen
  • Tema 2: Behov for tydelig ledelse
  • Tema 3: Giver online-gudstjenester mening hos os?
  • Tema 4: Kan vi nå dem, som holder sig hjemme

Se filmen ”Hvordan vil vi være kirke under corona”

 

Samtalekort
Samtalekortene tager afsæt i de fire temaer og kommer samtidig med forslag til, hvordan drøftelsen i menighedsrådet kan foregå – både som fysisk og online møde. 

Hent samtalekort til print
Hent samtalekort til skærmvisning 

Idékatalog
I FUV’s rapport, der udkom i november 2020, omfatter også et idékatalog med inspiration til aktiviteter i sognene under corona. Idékataloget kan med fordel indgå i menighedsrådets drøftelse af, hvordan der kan skabes et godt kirkeliv under – og efter – corona.

Hent idékataloget 

Undersøgelse og rapport
Læs mere om FUV's undersøgelse af folkekirken under corona, og hent rapporten "Når folkekirken skal spille efter reglerne - men uden for banen". 

Læs mere, og hent rapporten her.