19. søndag efter trinitatis
Musikvalg 19. s. e. trinitatis

Musikvalg

Forslag til præludium, motet og postludium

Præludium
Niels W. Gade: ”Hvo ikkun lader Herren råde” (a), Organ works, Wilhelm Hansen

Motet
Janne Mark: ”Sendte er vi alle her af Gud”, Salmer fra broen, Kirkefondet.
G. Matthison-Hansen arr. Merete Kuhlmann: ”Dig vil jeg, Jesus, give”, Korbog 2, Mixtur.

Postludium
Niels W. Gade: ”Hvo ikkun lader Herren råde” (b), Organ works, Wilhelm Hansen

I forlængelse af den tværfaglige samtale om variation i gudstjenestens musik – både i den enkelte gudstjeneste som gudstjenesterne imellem – vil jeg som præludium foreslå Niels W. Gade: ”Hvo ikkun lader Herren råde”. Variationen opstår, hvis man lader kor/kirkesanger synge med på melodien med teksten fra DDS 32 vers 1.

Som motet har jeg valgt en enstemmig sats (en salme) med klaverakkompagnement: Janne Marks ”Sendte er vi alle her af Gud”. Til et firestemmigt kor foreslår jeg G. Matthison-Hansen arr. Merete Kuhlmann: ”Dig vil jeg, Jesus, give”. Satsen har kun ét vers, så man kan eventuelt nynne begyndelsen som et vers 2 og gentage teksten fra ”Kom, Jesus, til mig ind…”. Teksten forholder sig til evangeliets tekst ”Følg mig”.

Som postludium foreslår jeg den anden koralbearbejdelse over præludiets salme ”Hvo ikkun lader Herren råde”. Her kan man igen, hvis man har lyst, lade kor/kirkesanger synge med på melodien med teksten fra DDS 32 med vers 5: ”Med sang og bøn gå Herrens stier…” – en fin lille opfordring. Musikalsk set holder jeg af, når der nogle gange er en stilistisk enhed mellem præ- og postludiet – i dette tilfælde med to forskellige koraler af samme komponist.