Fortsæt til hovedindholdet
3. søndag i advent
Salmevalg 3. s. advent

Salmevalg

DDS 733 Skyerne gråner, og løvet falder

KSB 890 I mørket bryder lyset frem

DDS 89 Vi sidder i mørket, i dødsenglens skygge

DDS 78 Blomstre som en rosengård

DDS 114 Hjerte, løft din glædes vinger

DDS 74 Vær velkommen, Herrens år

3. søndag i advent er ligesom næste søndag helliget Johannes, som baner vejen for Kristus. Temaerne i begge tekstrækker er tro, fortvivlelse og trøst: lys i mørket. 

Vi begynder dagen med "Skyerne gråner, og løvet falder", som peger frem mod barnet i krybben og understreger, at det er på grund af ham, vi bærer blus med glæde – trods mørket. "I mørket bryder lyset frem" gennemspiller ligesom de omkringliggende salmer temaet lys-mørke; i vers 1 findes det smukke billede fra evangelieteksten af ”solopgangen fra det høje”. "Vi sidder i mørket, i dødsenglens skygge" er digtet over dagens evangelietekst. 

Efter prædikenen synges "Blomstre som en rosengård", hvor linjen ”stummes læber sjunge” er en god reference til, at Zakarias får mund og mæle og bryder ud i lovsang. "Hjerte, løft din glædes vinger!" er en af de store julesalmer, der måske ikke bliver plads til i julen, og som på smukkeste vis forkynder det barn, der julenat kommer som lys i menneskers mørke. 

Vi slutter med at byde det nye kirkeår velkommen med "Vær velkommen, Herrens år", hvor lyset tændte sig ”i mørkets skød” (vers 1).