Fortsæt til hovedindholdet
4. søndag i advent
Salmevalg 4. s. advent

Salmevalg

DDS 123 Her kommer, Jesus, dine små

100S 819 Så hør dem da endnu engang

DDS 142 Kom, følg i ånden med

DDS 122 Den yndigste rose er funden

DDS 76 Op! thi dagen nu frembryder/ 
DDS 90 Op, glædes alle, glædes nu

DDS 87 Det første lys er Ordet, talt af Gud

Salmevalget er præget af, at vi nærmer os jul. Vi tager forskud på højtiden med to julesalmer, som begge peger mod dåben, som er et tema 4. søndag i advent. 

Vi begynder med "Her kommer, Jesus, dine små" en sjældent sunget julesalme, men vers 7 synges i mange kirker efter trosbekendelsen, dåbspagten, hvor Gud giver sit ja til os. Vi fortsætter med "Så hør dem da endnu engang" – en enkel og indholdsrig salme, som peger frem mod det forunderlige, at Gud lod det største åbenbare sig i det mindste, som et barn. 

Før prædikenen har vi valgt "Kom, følg i ånden med", der som dagens evangelium modstiller Johannes’ dåb med Jesu dåb. Efter prædikenen er valgt endnu en julesalme, "Den yndigste rose er funden", fordi vi i vers 6 opfordres til at ”søge de ydmyge steder, thi roserne vokse i dale”. På denne jord er Guds rige også tre håndfulde vand, når Guds ord føjes til; et rige som består, også når verden tager alt andet fra os (vers 8). 

Som nadversalme har vi to forskellige forslag afhængig af, om man har en stor altergang eller en lille, henholdsvis "Op! thi dagen nu frembryder" og "Op, glædes alle, glædes nu". Begge markerer, at dagen, som glæder og fryder, er nær. 

Endelig markerer vi med "Det første lys er Ordet, talt af Gud", at alle fire lys i adventskransen nu er tændt.