Fortsæt til hovedindholdet
Påskedag
Salmevalg påskedag

Salmevalg

DDS 224 Stat op, min sjæl i morgengry

DDS 218 Krist stod op af døde

DDS 241 Tag det sorte kors fra graven

DDS 236 Påskeblomst, hvad vil du her?

100S 830/ KSB 915 Et kors af påskeliljer står

DDS 234 Som forårssolen morgenrød

Påskedag er der ingen hæmninger, ingen forbehold. Man skal ikke holde sig tilbage, men vælge sine yndlingspåskesalmer. Det har vi gjort her velvidende, at andre kan have andre favoritter. Menigheden forventer genkendelsens glæde. Sådan er det til en vis grad til daglig, og sådan er det i udpræget grad på en højtidsdag som påskedag. Salmebogen er spækket med fantastiske påskesalmer – mange flere end der er plads til at vælge ved en påskehøjmesse. Derfor må det være yndlingssalmerne, der får plads denne dag. 

Vi har valgt ”Påskeblomst, hvad vil du her” efter prædikenen, og hvis man ser tilbage, vil man således på denne plads finde en rød tråd af blomstersymboler fra midfastes vintergæk over palmesøndags erantis til påskedags lilje.

Eneste yderligere kommentar er, at med fem meget kendte salmer har vi tilladt os at flette Simon Grotrians ” Et kors af påskeliljer står” ind under nadveren. Netop fordi de øvrige salmer er så velkendte, vurderer vi, at Grotrians stærke, poetiske billedsprog kan få lov at ramme os med en større kraft. Vi anbefaler, at man her bruger lidt tid på at vælge den rigtige melodi. 100 salmer og Kirkesangbogen har to gode, men meget forskellige bud, som vil virke vidt forskelligt afhængig af stedets tradition, kirkerum og kirkesanger(e).