Fortsæt til hovedindholdet
Seksagesima
Musikvalg seksagesima

Musikvalg

Forslag til præ- og postludium og motet for ligestemmigt og blandet kor

Med min baggrund i kirkeligt børne- og ungdomsarbejde, som højskolelærer og sidenhen kirkemusiker og organist tager jeg ofte i mit musikvalg udgangspunkt i musik uden for orgellitteraturen og fremførelsen på klaver eller orgel rummer ofte dele af improvisation.

Præludium
Cesar Frank: ”Interlude”, nr 24 i Lux Æterna, Gehrmans Musikförlag.
Lyrisk musik, der stemmer sindet åbnet og neutralt til den sidste søndag inden fastelavn og fastetid.

Motet til ligestemmigt kor
”Kristus har lært os” af Lars Busk Sørensen og Willy Egmose. Denne salme hedder også kærlighedsmanden og passer til dagens tema om ødselhed af Guds kærlighed. Melodi og tekst i Salmer og sange i skole og kirke 1 og korsats i Efterår i koret. Dansk Sang B-505.

Motet til blandet kor
”Når vinterstorme hærger” af Inge Hertz Aarestrup og Erik Sommer. Denne vintertids til tider voldsomme vejr bruges som billede på modgang i livet og den evige kamp mellem tro, tvivl og håb. 
Node til Hans Dammeyers korsats kan hentes her.

Postludium
Johann Pachelbel: ”Ak Gud, fra himlen se herned”, Orgelmusik til Gudstjenestebrug nr. 35, Povl Hamburger og Mogens Wöldike, WH21784. En gammel luthersalme i Pachelbels kendte og ikoniske bearbejdelse lander forfasten med et efterspil, der minder om det historisk-lange perspektiv i den kristne kirke.