Fortsæt til hovedindholdet
Pastoralseminarieuddannelsen
Bliv præst

Bliv præst

Som præst er du privilegeret ved at følge mennesker gennem hele deres liv - fra de er spæde, til de når alderdommen og livets slutning.

Du er med på både festlige og tunge mærkedage og i hverdagen indimellem.

Du møder og rækker det kristne budskab til mennesker i alle aldre, fra alle samfundslag - overalt i samfundet: i hjem og kirker, på skoler, hospitaler og plejehjem, i foreninger, fængsler, til soldater under militærtjeneste og til danskere i udlandet.

Arbejdet er udfordrende og dybt meningsfyldt. Det indeholder stor mulighed for både faglig og personlig udvikling. Som præst har du i høj grad friheden til selv at præge og tilrettelægge dit arbejdsliv og din hverdag - og til at specialisere dig.

Du har meget fine muligheder for efteruddannelse, betalt studieorlov og tilskud til udarbejdelse af projekter.

Vil du være præst, skal du efter universitetet følge pastoralseminarieuddannelsen, der er folkekirkens praktiske præsteuddannelse. Uddannelsen udbydes både i København på Vartov og i Aarhus ved Markuskirken. Her får de studerende en praktisk teologisk uddannelse, som forbereder dem til arbejdet som præst i folkekirken, og som sigter direkte mod præstegerningens forskellige opgaver. 

Læs mere om pastoralseminarieuddannelsen.