Fortsæt til hovedindholdet
Folkekirken i tal
Folkekirken i kort
Folkekirken i kort

Folkekirken er inddelt i stifter, provstier og sogne, som dækker hele landet. Med kortet nedenfor kan man se, hvordan kirken er organiseret. Kortet består af tre lag. Det øverste lag består af stifterne, som provstierne og sogne er organiseret under. Provstierne samler et antal sogne, og det sidste lag viser sognene, som udgør kernen i den kirkelige organisation. 

Der er to slags sorte linjer på kortet. De tykke streger viser stiftsgrænserne, og de næsttykkeste viser provstigrænserne. Linjerne er til stede, så man nemmere kan se, hvordan sognene og provstierne er organiseret.

Kortet er interaktivt, og lige som de andre kort kan man bevæge kortet ved at holde venstremusetast nede og bevæge musen. Man kan zoome ved at bruge scroll-funktionen på musen eller ved at bruge plus- og minus-knapperne på kortet. Det særlige ved dette kort er, at man kan vælge lagene fra eller til, så man fx kun ser provstierne. Man kan også klikke på provstierne og sognene for at se, hvad de er organiseret under.

Nederst på denne side kan man finde en guide til, hvordan man gør dette, og hvordan man får mere information frem om områderne.Bevæg musen henover det markede ikon for at få muligheden for at til- og fravælge niveauer. Niveauer med flueben optræder på kortet. Hvis man fx kun vil se et sognekort, skal man vælge provstier og stifter fra.

Klik på en del af kortet for mere information om området

Kortet er lavet med kort fra Datafordeleren, og data fra Folkekirkens It. Kortet blev sidste opdateret januar 2021.