Folkekirkens gerontologiske Netværk (FGN) er et åbent tværfagligt netværk for alle der med sognet og kirken som udgangspunkt arbejder med ældreområdet – og særligt med de mennesker som enten er ramt af demens eller er pårørende til demensramt. Du kan være præst, kirkemusiker eller kirke- og kulturmedarbejder, men du kan fx også være kirketjener eller frivillig leder af besøgstjenesten.
Vi har en årlig kursusdag med foredrag, hvor vi mødes i april/maj i Aarhus.
En gang om året mødes vi tillige online på teams, hvor vi har en runde om, hvordan det går i sogn, provsti og/eller stift.
Desuden sendes nyheder ud til netværket på basis af de informationer, som netværket fodrer koordinatoren, Rose Marie Tillisch, med og som kan være til inspiration for fællesskabet.
Rose Marie Tillisch:
1) Demens og ældreområdet som det ser ud i stifterne lige nu. Oplæg, gensidig orientering og erfaringsudveksling.
2) Sans og Resonans.
Middelalderens kropsforståelse (bl.a. Bernhard af Clairvaux’s prædikener og Hildegard af Bingen’s musik) gav en sjælesorg med resonans, som samværet med mennesker med demens og deres pårørende i dag kan have glæde af.
Ph.d. Anders Møller Jensen:
"Hvis bare de kunne forstå mig!"
- mennesker med demens' behov for en egen stemme
Anders Møller Jensen forsker i omsorg for mennesker med
demens nationalt og internationalt. Han har stor indsigt i anvendelsen af
reminiscensmetoden til at stimulere erindringer, finde samværsformer og øge
livskvaliteten hos mennesker med demens.
Teater Fluks, Aarhus:
CTRL+ALT+DEMENS
og VÆK
Rasmus Malling Lykke Skov og Sara Fink Søndergaard,
Teater Fluks fortæller om forestillingernes tilblivelseshistorier og om deres erfaringer med at arbejde kunstnerisk med demens, blandt andet om børn og unge som overset pårørendegruppe.