Fortsæt til hovedindholdet
Religiøsitet og forholdet til folkekirken 2020
Tematiske videoer

Religiøsitet og forholdet til folkekirken 2020 - tematiske videoer

Maiken Friischman Larsen og Jais Poulsen, der er en del af teamet bag befolkningsundersøgelsen 2020, formidler de vigtigste fund i otte korte videoer. Videoerne kan fungere som et kort oplæg til diskussion eller bruges til hurtigt at orientere sig i undersøgelsens resultater inden for bestemt tema:

  • Årsager til medlemskab (1:8)
  • Tro og medlemskab (2:8)
  • Medlemmernes ønsker til kirken (3:8)
  • Kirkegården og kirken som sted (4:8)
  • Kirkebrug (5:8)
  • At tale om tro (6:8)
  • Indmeldelse og udmeldelse (7:8)
  • Indvandring og folkekirken (8:8)

Læs om befolkningsundersøgelsen 2020, og hent digitale udgaver af de to bøger, der præsenterer resultaterne.

Årsager til medlemskab (1:8)

Hvilke årsager har folkekirkens medlemmer til at være medlem? Årsagerne har baggrund i en række forskellige fællesskaber - kaldet kollektive identiteter - som former tilgangen til medlemskabet (6 m 56 s).


Tro og medlemskab (2:8)

Få indblik i folkekirkemedlemmernes forskellige måder at tro på, og i hvordan troen er i forandring livet igennem (9 m 35 s).


Medlemmernes ønsker til kirken (3:8)

Hør om, hvad medlemmerne ønsker, at folkekirken prioriterer, og hvordan befolkningen gerne ser folkekirken være til stede i det offentlige rum (6 m 43 s).


Kirkegården og kirken som sted (4:8)

Hvad bruger befolkningen kirken og kirkegården til - ud over til gudstjeneste og kirkelige handlinger? Denne video giver et indblik i den mangfoldige anvendelse (8 m 27 s).


Kirkebrug (5:8)

Befolkningen har mange forskellige måder at bruge folkekirken på. der forandrer sig igennem livet. Undersøgelsen viser, at familie, venner, skole, fritidsinteresser, uddannelse og rejser påvirker brugen af folkekirken (13 m 43 s). 


At tale om tro (6:8)

Hvordan har befolkningen det med at tale om tro? Hør også om forskellige tilgange til verden, som kan være med til at forklare forholdet til videnskab og religiøsitet (7 m 58 s).


Indmeldelse og udmeldelse (7:8)

Medlemmer af folkekirken er ofte igennem lange beslutningsprocesser i forbindelse med indmeldelse og udmeldelse, der dog også for nogen kan være resultatet af en enkeltstående begivenhed (13 m 12 s).


Indvandring og folkekirken (8:8)

I denne video handler det om indvandring og folkekirken. Hør om medlemmernes herkomst, hvordan indvandring har påvirket folkekirkens medlemsprocent, og om hvordan forskellige fællesskaber - kaldet kollektive identiteter - påvirker medlemskabet (10 m 56 s).


Om udgivelserne

Religiøsitet og forholdet til folkekirken. Bog 1 - kvantitative studier er udarbejdet for FUV af Jais Poulsen, Astrid Krabbe Trolle, Maiken Friischman Larsen og Bjarke Schønwandt Mortensen og udgivet i juni 2021. 
En trykt udgave af bogen kan købes hos Eksistensen til 55 kr. + forsendelse

Religiøsitet og forholdet til folkekirken. Bog 2 - kvalitative studier er udarbejdet for FUV af Karen Marie Leth-Nissen, Jais Poulsen, Maiken Friischman Larsen, Tina Langholm Larsen og Emma Helena Glasscock og udgivet i maj 2022. 
En trykt udgave af bogen kan købes hos Eksistensen til 75 kr. + forsendelse.

Læs mere om befolkningsundersøgelsen 2020, og hent digitale udgaver af de to bøger her.